Tag Archive: tag


Fakta Paksa Rela


kerja ini ditag oleh sapa lagi kalau bukan en dot tu [Sambil muncungkan mulut sedepa]uhuhu..bila baca bab tag ni mesti doa jangan la di beri tugasan tahap Universiti Havard ..saya ni SPM pun cukup2 makan jea..dah la main letak arahan dalam bahasa inggeris..bahasa Urdu tahu la saya ni..alahai…


sib pakcik ni baik hati dah google translate siap..kalau x jenuh jugak nak kena buka link cit-cat nak translate arahan ni…

ok ni arahan saya dah tukau caler xnak sama ngan pakcik..[hakikat copy paste,sama seperti tajuk blog jugak ]


Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 10 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha

Fakta Kelahiran dan keturunan

1. keturunan adam dan hawa..tentulah kan…
2. Mak orang perak ayah orang melaka dan saya tentu bukan orang2 yea..itu fakta jugak
3. lahir di perak dan dibesarkan diperak kawin pun orang perak dan menetap di perak..[anak jati perak tapi tetap sokong kelantan dalam bola sepak piala malaysia…]
4. Anak ke 6 dari 9 beradik ..walau saya lebih besar dari kakak saya tetap adik [fakta yang xleh disangkal]
5. ada 2 abang 3 kakak dan 2 adik lelaki dan 1 adik perempuan [cukup sempurna xperlu lagi adik2 angkat dan abang2 angkat zaman sekolah dulu..eiiiiwwww geli]

Fakta isteri

6. isteri yang kadang2 jea masak untuk suami [suamiku harus meraung]
7. isteri yang rajin menanam bunga..buktinya umah kami di dalam taman..uhuhu
8. isteri yang kadang2 suka mengusik sang suami [ haruslah sebab dia bongsu,]
9. isteri yang suka menjahit barang kraf dan si suami di paksa membeli barang tersebut
10. isteri yang …..[berapa banyak isteri yang daaaa]

Fakta Pendidikan

11. tak pernah tadika jugak macam pakcik..puas tanya mak kenapa saya je sorang dia xanto g tadika..tapi tetap jawapan yang sama [ xyah g tadika umur 6 tahun dah pandai baca surat khabar kang anto budak lain kecewa sebab dapt no 1 sokmo ] adakah itu perli atau fakta?
12. masuk tingkatan 1 RKA...[ rancangan khas Agama] even skrg dah lupa apa itu bola dalam bahasa Arab [ ini bukan fakta,auta]
13. Tingkatan 4 tukau lagi aliran ke sekolah teknik pulak [ sangat lari aliran susah tol nk kejar time ni]
14. Sempat masuk tingkatan 6 rendah jea aliran sastera pulak [bape banyak aliran aku dah belajar]
15. sambung diploma di politeknik [ aliran sejajar pulak..eh silap kejuteraan laaa]

Fakta percintaan

16. mula bercinta dengan sepupu sepapat sebab selalu main masak2 ,main kawin2…ehehe…uat pondok2
17. sekarang cinta hati adalah encik suami seorang jea…[ sumpah xtipu ni]

Fakta Sekarang

18. Seorang pekerja gomen dengan gaji xikiut kelayakkan sewajarnya…ehe [ alhamdullilah syukur]
19. menjahit ikut mood..kang kal
au mood xbaik hasilnya harus la senget benget
20. ada 1 jea mesin jahit jenama SINGER dan sedang memujuk encik suami untuk beli mesin jahit tepi
21. Suka pergi makan angin tapi encik suami tidak [uwaaaaaaa,camner nak pujuk ni]
22. Selalu guna ayat ” lama kita tak tengok wayang kan,kerusi penggung wayang pun dah xtahu camner bentuk nya kan kan ” [pujukkan maut untuk dapat tengok muvie]
23. Selalu masak time btol2 rajin sahaja [jangan tiru aksi ini]
24. paksa suami balik kampung tiap-tiap minggu [guling2 kalau xdpat balik]
25. berusaha lari dari bertutur bahasa kuala kangsar sebab bahasa gerik lagi sedap [ nak tahu macamana sila rujuk cikgu bahasa anda ]

yeay berjaya lagi potong pakcik…ehee..full mark ni

1. erlizawani
2. bella
3. teddy
4. anita
5. ika
6. rose
7. shoe
8. Mar
9. kak liya
10. cha

berjaya menge “tag” 10 orang jugak..uhuhu..semua perempuan adakah diskriminasi?..no lah
Advertisements


salam and salute

rini saja jejak kaki kat umat pakcik dot..kalau buka blog tak pergi umah dia baca apa yg patut mmg xsah..penuh gelak ketawa…pandai pakcik ni manipulasi tajuk kearah kelawakkan..
so bila dah terjah tu TERBUKA la satu tgkap ni mau tak haru nama emi ada lam senarai yg dikehendaki..ketar dh lutut dh mcm penjenayah siber lah pulak rasa
so xnk main aci sorok ngan pakcik ni..nnti bukan apa terlebih popular la keluar muka depan harian metro anda yg dikehendaki macam ISRAEL tu…eh sila isreal…ehe
ini le soklan nye….

1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award….

1. aku rasa dia x beberapa center sgt..kalau tak caya g tgok..uhuhu

2. ada bini yg digelar “My LUV” sayang noe bini dia

3. Despes berjaya walaupun aku syak dia ni despes majalah ujang tu ( Boss 2inggit)


4. cara penulisan ada gaya mcm pelajar U harvard..ekekekke (pakcik ni puji lebih tau)

5. sangat kelakar la pakcik ni……..

ni mmg jawapan bodek sejati tau..sbb takut ancaman beliau

2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby…

1. suka main FB dulu tapi skrg dah jemu


2. suka menjahit..mcm2 dh jahit tpi baju sendiri xpandai buat..tempah kat org lagi…

3. ada seorg jea suami yg comel tu jea… minat sama lak ngan aku bidang pun sama dua2 technician..uhuhu

4. seorang isteri yg tak cukup rajin nk masak..suka paksa suami makan meggie..kejam kan..muhahhaha

5. yang lain apa lagi yea…anak mak kot sbb tiap2 minggu paksa suami balik kg..sian dia drive aku seperti biasa tido..eheheh

3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them…

1. eka:– cikgu sekolah yg kena mengajar di sabah sian dia ..ehee


2. anita:- rakan sejawatan

3. hafiz:- dak kecik yg belajar di U..jgn ikut pakcik dot tau

4. erli:- adik sendiri senang sikit nk paksa dia buat

5. umioni: ummi yg comel pada anak yg bernama oni..ehee

dah ler tu..yg lain kalu berkenan ambik yea

Photobucket

BW award…tq

1. Apakah yang bermain di minda anda sekarang?
sekarang?..nk buka pose makan apa yerk?….eheeee.dan raya dah minggu depan…

2. Apakah nama samaran anda?
banyak tapi preffer guna ejdeejasmi..orang selalu tanya kenapa ejdeejasmi…saya pun xtahu nk jawab..ehe

3. Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?

i) suami
ii) mak
iii) Ayah
iv) adik beradik semua ( terlebih pulak..ehe)

4. Panggilan untuk si dia?
sayang atau abang

5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa?
suami yg soleh dan sentiasa baik hati cam sekarang,nak kekal camni sampai bebila….suka

6. Blog yang anda selalu lawat?
banyak la …xterkira nk citer

7. Tag kan kepada 15 blogger..
uish ramai nye…sapa berkenan silakan jawab

Akhirnya…
ni la awardnya….kena ngan tema awardnya….ehe…tapak kaki

Photobucket

TAG Bag…

dapat tag ni dari cik mawar berduri…so harus menjawab di situ..amanah kan..eheh

* ANDA PERLU BUAT / ADA *

1. copy n paste batch mark BAG TAGS kat atas tu pada entry anda.

Done!

2. Mana bag yang sedang anda guna sekarang ?

ni ha sebesar ownernya..ekekke

3. Kenapa sy suke bag ni ?

sebab dia besar boleh letak kunci,beg,kamera hp.masukkan buku nota dan sebagainya…beli barang yg plastik kecik2 pun sumbat lam ni..ni la beg g kerja,g pasar,g tgok wyg,g supermarket…beg serbaguna

4. Pic anda dan bag tu ?

belakang tu sampel kerepek raya..meh la order..ehe

5. pengalaman dengan bag tu ?

pengalaman?..xada kot…tapi tula kot pengalaman bawak kemana2

6. kenapa anda rasa perempuan perlu bawak bag kemana – mana ?

lambang seorang wanita…tapi ada jea pompuan takde handbag tapi dia bawak beg sekolah..ehe..senang nk bawak ehem2…tambah time datang bulan…ehehehe


7. pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan ?

maybe dia sayang awek dia kot..tapi dulu time bercinta tak pulak aku suruh husband bawak handbag..kawen pun sama…sian dia…malu


8. cara kreatif utk elak beg anda diragut ?

kalau jalan di tempat umum…saya akan peluk kuat2 dan letak di hadapan…uhuhu…kalau jalan kaki pastikan beg di sebelah lain..jln lawan arus yea..harus

9. bag atau kasut ? mana satu anda pilih ?

dua-dua aku pilih…sebabnya aku tak kisah..selagi beg tak putus atau koyak,kasut tak putus atau rosak selagi tu setia…uhuhuhu..memang tak bergaya langsung..tu la kasut g kerja,g jln,g memancing..hehehe..pakai selipar getah jea..simple kan..selekeh!!


10. TAG 5 orang kawan anda yang anda nak tau ttg begnye!

sape eh:
1. kak nida
2. tedi
3. eka
4. ch@
5. cik miminn

p/s: jawab yea nk tengok beg korg…uhuhuhu

Photobucket

The bestest Blog..awww shy

1: Anda mesti beri pujian pada pemberi award ni.


Tq to Mama sofia akak nida… ehe kak nida ni ibu yg owesome kepada baby comel sofia..ibu mithali ni…follow blog beliau sebelum dia kawen lagi..dah kawen jadi ibu ttp maintain…ikhlas ni..x bodek tau

2: Sila beri award kepada 10 blogger yang lain

Fuyoo banyak nye….akan di tag kelak..

3: Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger ini
insyallaj i will

4: Bagaimana anda boleh digelar blog yang best and great?

best ke?.. great ke?…xtahu la biasa jea kot…t puji diri sendiri plak..ekekke.riak tuhan marah

Photobucket


award again

dapat dari en Bemie..thanks ya..tapi maap yea lmbt lgsaikan…

Syarat2 yg di tetap kan…
huh…macam2 neh
kena selesaikan pantun nih dulu.

______________________
______________________
memang aku rasa blog aku comel,
kenape korang jeles ke?

so jawapannya:-

Datang The Store nak beli seluar camel
tapi Terbeli seluar tak di suke
memanag aku rasa blog aku comel
kenape korang jeles ke?

p/s: pantun aku aku punya suka la best ke tak..ehe…

Photobucket

lama tak langsaikan award ni..duk lama terperam…asik lupa…tadi godek2 blog akak nida ni terjumpa la award ni..sorry yea kak..saya dh bayar ni..ehe

1. Thank n link the person that give u the award~

Tq to mummy nida.. coz suda bgi award ni…

2. Pass this award on to 20 bloggers you’ve recently discovered n think r fantastic~

mak aih rameinyaaaaaaaaa…

*my adeq erliza
* jaja Craft
* Cik Tedi
* Cik Mar Jauh di Oversea nun
* Terompah surau
* Cik Nat’c
* Pn Ciare yg bakal terima ahli baru
* en Bemie
* Cik Eny dak sakit
* pakcik dot
* akak liya
* pn Fiza
* cik sus tangan berseni
* Cikgu farha baru bertunang
* DLL..uhu

yg tak taq tu sila la ambik yea…uhuhu.maap

No.1 Aperkah jenama Deodorant yg korang pakai skang?

deadorant garnier…jadikan keti kita kembali putih..yea mmg diakui..kuikuik

No.2 Brand ikan Sardin dalam tin yang paling digemari?

Sardin apa yea…ayam brand kot

No.3 Apakah bahagian badan anda yg paling anda rasa SEKSI & SEKSA!

ask my hubby la..uhuhu

No.4 Aper hadiah yg paling ‘HAMPEH’ yg korang penah terima dr yg tersayang?

lom lagi setakat nie semua okay.

No.5 Korang akan rasa diri disayangi bila………???

ada my hubby di sis time susah senang

No.6 Apakah hadiah yg korang akan kasik pada bakal mak mentua pd kali pertama berjumpa?

dah takde mak mentua..xempat jumpa pun

No.7 Antara Belacan, Cencalok & Budu…yang mana lebih wangi dan sesuai dibuat perfume?

semua tak okay..cencaluk sedap di makan

No.8 Jenama kasut paling banyak yg anda miliki?

takde jenama..cap pasar malam

No.9 Sekiranya anda menjadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga apakah yg akan anda lakukan demi meramaikan rakyat Malaysia?

suh kaum hawa cepat kawen

No.10 Sila Tag kepada 5 orang yang sangat anda rasa sesuai menjadi menteri di atas!

1. cik ted
2. erlizawani
3. natc
4. Mar
5. pakcik dot
6. pn fiza

Photobucket

~* Tag Pertama Bulan Ini *~

hari tu ada emi ada terjah blog cik sarah..jumpa la tag ni..teringin lak nak buat..hihii…so jom la terjah ye

Please state your current brand of the following:

1. hair shampoo :
DOVE grey

2. hair conditioner :
tak pakai pun

3. facial foam :
Safi Balqis

4. scrubs :
xde jugak

5. facial cream :
Safi Balqis ni emi pakai since emi tingakatn 4 lagi..till now xpernah tukar

6. body lotion :
ala tak ingt la brand apa..hihi..sebb jarang pakai…xsuka..sbb melekit

7. shower soap :
Dettol

8. lipstick :
xpakai gak..ngee…kekadang je sapu lips balm silky girl…

9. perfume :
Lancome (purple)…

10. deodeorant :
Ladies stick (blossom)
Garnier Kuning

PART B (clothes)

Just state the favourite brand that you have only:

1. t-shirt :
xder brand pun asal cantik sudah

2. jeans :
Live`s murah2 je…huhu

3. baju kurung/melayu :
Tempah or ready made tak kesah asal lawa

4. shoes :
sandal RM 10 kat pasar malam..hihihi

5. slippers :
slip toi…kalau org yg tinggal di hostel akan tahu brand ni

6. spectacles/sunglasses :
nope..xde

7. hijjab :
xkesah..paling selesa bawal

8. underwear:
hahaha..ada brand ke?..selalu beli kat AVOn je

9. belt :
xde

10. socks : yg murah2 sudah

11. watch : –
swatch- pasar malam..ngeeee

PART C (technology)

1. mobile handphone : SONY ERICSSON K800i.

2. laptop/notebook : ACER

3. printer/scanner : HP deskjet 845c

4. camera : Samsung (hadiah birhtday dari suami)

5. hardisk :Western nye

6. mp3/mp4 : –

Photobucket

~* Tag *~

1- Nama Timangan Anda?
~ emi,ayu,ejdee,ej

2- Anda Seorang Yang?
~Yang macamana anda nampak?.

3- Insan Yang Teristimewa?
~ Mak,ayah,suami,adik beradik,kawan2..dan kamu semua ~

4- Lagu Kesukaan Anda?
~Sedap Halwa telinga~

5- Makanan Kesukaan Anda?
~ Masakan Ibu dan saya sendiri~

6- Sikap Yang Membuatkan Anda Stress?
~Bila orang pertikaikan kerja kita… ~

7- Warna Kegemaran Anda?
~Absolutely merah dan sekarang Pink..eheww~

8- Benda Yang Mesti Ada Dalam Beg?
~ Digital Camera,gloss( tapi saya tak pakai pun).dompet,Handphone,kunci rumah dan kunci ofis~

9- Kali Terakhir Anda Menangis?
~ Jumaat lepas..(saya rindu Mak) ~

10- Tempat/Negara Yang Ingin Anda Kunjungi?
~ Satu dunia ~

11- Tag Untuk 6 Rakan Anda..
~ Sapa Nak Jawab silakan

Photobucket

~* Award dan tag *~

welcome back..huhuu..penat tul.. cuti sekolah ni..walaupun tak de pelajar aku ttp penat..hihih..

kali ini aku mengupgrade makmal komputer supaya ceria seperti aku..walau pun takde bakat seni..bakat terpendam ada la sikit2..hahahahaha..

so kerja pun belum siap..bayk komputer nak kena setting balik.dari A to Z dan nak di arrangekan kedudukannya..so aku nak rehat jap..merindu pada blog aku ni..asik jadi silent readers je pada blog sendiri..haru tul…

so en BEMIE sudah jerit bagitaw ada award so aku nk langsaikan jeritannya dengan aku nk jerit balik pada dia..hihi…

dan satu lagi tag lak dari adik aku ERLI…huhu..tahukah kamu kakak mu ini penat..adoi…

dan kad salam perkenalan dari cikgu farha yg comel itu..

so meh la tgok award,kad dan tag dari dorang..


Wah siap ada rules tu…huhuhu..

1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

– dah dinyatakan diatas ye

2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

– wah ramainya…emi nak bagi kat semua followers..thanks sebb follow emi..ambik la award tu..ikhlas dri emi..silakan..

dari erli lak

1. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
– adoi lagi ke..semua friendly dan baik ati..sumber insipirasi gak..so to follower ambik ye..sayang korang..

2. Make sure you put the recipients’ names here, along with their links.

-banyak tuh

3. Let them know about this.
– ok nanti aku akan jerit kuat2..attention!!!!..hihihi

dan finally dari cik farha..thanks ye kawan…comel kad anda secomel anda..salam perkenalan jugak..