Tag Archive: Juruteknik


~* Jawatan Baru Kah ? *~

salam..wah dah lama tol tak hapdet ye..gila bersawang tol blog ni..tak percaya tgok la entri terakhir bila? dah bulan lepas hanya 5 kali je aku hapdet..hahaha..

malas la skrg ni..ntah la…mood berblogging seakan hilang…aku kena guna2 ke?..hikhik..astagfirullahalazim….ada lak kat situ..vitamin R tak cukup sebenarnya..so Vitamin M cross line la apa lagi

skrg aku gila berfacebook…bukan gila duk menulis entri tapi gila dok main game kat situ..asik masyuk je..sampai nk tido malam pun leh lagi dok sembang pasal facebook ngan suami..hahaha…penangan gila la ngan facebook…adoi

ok berbalik pada tajuk entri aku tu..ooooo opss jangan salah faham ye…bukannya naik pangkat jauh sekali dpat kenaikkan gaji..tu cuma kerja terpaksa rela..tapi ok la..skrgnya aku ada pengalaman disitu dan pengalaman itu dihargai oleh mereka…ceh

so nnti bermula lah kerja aku…ari tu aku dh buat satu di sk laneh lubok merbau..masih ingat kan?..semalam aku dapat surat perlantikan ni secara rasmi…laku nnti kalu aku mintak kerja lain..hopefully..amin

letter head tu?..dari mana see..hikhik
Pengerusi/Ahli lembaga pemeriksa( ahli je la)hikhik
sain tu yg penting tu

ok la tu je untuk arini..nnti aku tulis lagi ye..if ada kerajinan…doakan aku rajin ye..hiihi

Photobucket

Advertisements

~* Majli Berbuka Puasa JTKPK *~

ingat lagi entri emi yang menjemput Warga JTK Perak ke Majlis berbuka puasa di rest House Kuala Kangsar isnin Lepas? Majlis itu telah pun dilaksanakan dengan meriahnya..oOk meh layan sepuasnya Gambar-gambar yang diambil Oleh JTK Smk Gunung rapat..credit to Him apai

Faizal ( Sk Padang Ampang) dan Khai (Sk sentosa)

yang ni pantang nmpak camera…fobia..hikhik emi (Sk Talang),Jue (Sk Methodish) dan Avin (smk Anderson)
Wan (Sk Jelutong) dan Avin (SMK Anderson)..belakang tu panorama Sg Perak..cantik seh
Mr Bawal ( Sk Kg Nasib) menunjukkan skill dan perutnya..ops…hikhik
Fizlan aka Yb (Sk Tasek Damai) dan Khai ( Sk sentosa)



~* Majlis berbuka puasa FT17 *~

( semua jtk kuala kangsar dan di jemput juga jtk daerah lain serta warga sahabat JTKPK untuk menghadiri majlis berbuka ini bagi memeriahkan lagi majlis berbuka ini. sekian.) Cadangan telah dibuat pada masa yang ditetapkan.

UPDATE 2 SEPT 2009

Tarikh: 07 September 2009 bersamaan (17 Ramadhan 1430)

Hari : Isnin

Tempat: Rest House Kuala Kangsar

Masa: Bekumpul 6.30 – 7.00 malam

Menu: buffet ( Nasi,Ayam, Udang, Daging, Buah2an, Sayur, ABC dll )

Harga: Dewasa: Rm 12.00 , Kanak2: Rm 8

Senarai nama JTK kuale..
1. Faizal – sk padang ampang
2. Emi Erdayu- sk talang
3. krul – sk kg naseb
4. farok – sk karai
5. sue – sk kota lama kanan
6. anis – sk sayong
7. wan dego – mckk
8. faizal- clifford
9. fazli – pkg kota lama kanan
10.lin – pkg talang
11.pc klon aka zuraime – sk chenein
12.sakinah- sk sultan abdul aziz
13.alif -pkg kati
14.rafi- pkg sg siput
15.arman- smk tok muda abd aziz
16.maryam- sk bendang kering
17.mas ayu- smk sayong
18.shida- smk bukit merchu
19.smk tajul ariffin – faizura
20.sk temin- amelia aka achik
21.sk siput- nafisha
22.smk rangcangan khas lasah-
23.sk jalong – shida
24. sk lempor- shahril
25. sm teknik kuale- jtk
26. sk senggang – arip
27. Avin- SMK anderson ipoh
28.ejam – sk sungai wangi
29.jue – jtk Convent


Photobucket

salam ramadhan buat semua sahabat blog yg dikasihi sekalian. Moga anda berada didalam limpahan rahmat ALLAH S.W.T di bulan yg mulia ini

tiada apa coretan untuk dikongsikan sekadar kerja2an yang sama sahaja setiap hari..masih ingat lagi entri ini saya yang menurut perintah. ok hari ini misinya telah dilaksanakan..misi penuh kesopanan dan keterujaan..hihiii..berkhidmat sambil membuat amal kebajikan.

misi nya bermula seawal 8.00 pagi..hari ini datang ke tempat kerja membawa kereta waja kesayangan suami tu..pinjam ye…saya takder kereta..hhhiiii..

punch card dan masuk ke Pusat Kegiatan Guru Talang pickup juruteknik Komputer PKG dan juga seorang student praktikal untuk menemani emi dan selaku pemandu pelancong…yela saya kan orang baru..mana tahu jalan kesana…

so misi pun bermula,jumpa pembantu tadbir kak Ramlah..baik orangnya..comel jugak…dan penuh senyuman menghiasi bibirnya….

disuruhnya kami mengisi buku pelawat dan dibawa ke tempat destinasi iaitu Makmal Komputer Sk Laneh, cantik jugak makmalnya

kami bertiga duduk di meja besar mula2 masuk kemakmal tersebut…segala alatan dikeluarkan 6 buah laptop,LCD Prijector,printer dan desktop untuk proses memeriksa tahap kerosakkan dan tahap logik untuk dihapus kira

emi bahagi sama rata,dan jugak panduan untuk dihapus kira..lin dan shida membantu emi..alhamdullilah selain pengalaman dorang kutip dorang dapat ringankan beban emi…xrugi baik ngan orang ni kan?..sama2 kongsi ilmu

so segala proses dijalankan…sementara menunggu kak ramlah menaip laporan emi tu kami membantu membetulkan NETWORK mereka yg rosak…

satu2 diuji dibilik server..sambil gelak ketawa…hiii..kami uat amal la…hihi…1 Pc rosak..so kami mix and match mana yg elok ngan tak elok..shida la jadi mangsa kami snap gambarnya..

sebb nya selain dia nak uat laporan kami jugak leh masukkan lam blog..thanks shida sebb kena masuk bawah meja..hahaha..sian dia…

ip adress di betulkan dan taraa…5 biji Pc yg tak boleh digunakan hanya 2 sahaja yang benar2 rosak.selepas kami betulkan…..wah seronok sangat..

kami tak sangka walaupun kami perempuan kami dapat jugak uat kerja ini..yela..tentula ada yg tak percaya kami leh uat networking dan betulkan komputer…

cikgu yang tunggu tu pun seronok sebab komputer dah leh guna…
Photobucket

~Berkelah di Ulu Kenas *~

Jom berkelah di ulu Kenas…wah sangat menarik…dah lama tak merasa air sungai…pengalaman yang sangat best untuk di kongsikan…

cuti2 malaysialah katakan….memang ramai…kami memang enjoy…

yelah dulu kecik main ayor skrg besar2 pun nak jugak..

Jom kita tengok gambar-gambarnya…

Jom tengok aksi2 kami semua

Ratu dan Raja Ayor
Sesi Monolog sendirian


wakil2nya adalah:-
JTK Kuala…emi,faizal,wan dego,bawal
JTK LMS… Faiz,Najib,aida,wan perak,esan,liza
JTK Kerian…Juliza
JTK Manjung..Ejam.Mohaz,hairi
JTK Ulu Kinta …Arif,apai,yat,avin
JTK Batang Padang..Manja

dan keluarga masing2..memang sangat meriah…nanti kita kesana lagi ye…huhu

~* Pesta Bowling JTKLMS *~

Pada Sabtu lepas iaitu pada 25.07.2009 telah diadakan Pesta Bowling Juruteknik Komputer Perak Anjuran Juruteknik Komputer larut Matang Dan selama di Kompleks Pembandaran taiping Perak

Perlawanan ini telah berlangsung sekitar jam 2.30 petang dengan 4 kumpulan bertanding iaitu 4 orang setiap kumpulan…

( Ayat Skema ok)…Perlawanan ini telah berlangsung sehingga jam 6.30 petang…memang njoy habis..walau pun emi dan faizal datang kul 4 petang sebb kitaorg sedang mengecat scooter baru emi itu

walau pun kedatangan kami lambat acara tetap berjalan dengan jayanya dan meriah…syokk beb..emi tak main pun sebab tak pandai..hahahaha
yang kelakarnya kami berdua di jemput untuk menyampaikan cenderamata dan hadiah kepada pemain…ceh terasa cam VVIP lak..jangan jeles ye….
Faizal sedang menyampaikan Hadiah kepada pemenang dan pemain terbaik…

sangat seronok dan berpuas hati…lain kali uat lagi ye…jangan lupa jemput Dato` Seri Mohd Faizal dan Datin seri Emi Erdayu lagi ye untuk menyampaikan hadiah..hahahaha…