Tag Archive: aktiviti


salam ramadhan buat semua sahabat blog yg dikasihi sekalian. Moga anda berada didalam limpahan rahmat ALLAH S.W.T di bulan yg mulia ini

tiada apa coretan untuk dikongsikan sekadar kerja2an yang sama sahaja setiap hari..masih ingat lagi entri ini saya yang menurut perintah. ok hari ini misinya telah dilaksanakan..misi penuh kesopanan dan keterujaan..hihiii..berkhidmat sambil membuat amal kebajikan.

misi nya bermula seawal 8.00 pagi..hari ini datang ke tempat kerja membawa kereta waja kesayangan suami tu..pinjam ye…saya takder kereta..hhhiiii..

punch card dan masuk ke Pusat Kegiatan Guru Talang pickup juruteknik Komputer PKG dan juga seorang student praktikal untuk menemani emi dan selaku pemandu pelancong…yela saya kan orang baru..mana tahu jalan kesana…

so misi pun bermula,jumpa pembantu tadbir kak Ramlah..baik orangnya..comel jugak…dan penuh senyuman menghiasi bibirnya….

disuruhnya kami mengisi buku pelawat dan dibawa ke tempat destinasi iaitu Makmal Komputer Sk Laneh, cantik jugak makmalnya

kami bertiga duduk di meja besar mula2 masuk kemakmal tersebut…segala alatan dikeluarkan 6 buah laptop,LCD Prijector,printer dan desktop untuk proses memeriksa tahap kerosakkan dan tahap logik untuk dihapus kira

emi bahagi sama rata,dan jugak panduan untuk dihapus kira..lin dan shida membantu emi..alhamdullilah selain pengalaman dorang kutip dorang dapat ringankan beban emi…xrugi baik ngan orang ni kan?..sama2 kongsi ilmu

so segala proses dijalankan…sementara menunggu kak ramlah menaip laporan emi tu kami membantu membetulkan NETWORK mereka yg rosak…

satu2 diuji dibilik server..sambil gelak ketawa…hiii..kami uat amal la…hihi…1 Pc rosak..so kami mix and match mana yg elok ngan tak elok..shida la jadi mangsa kami snap gambarnya..

sebb nya selain dia nak uat laporan kami jugak leh masukkan lam blog..thanks shida sebb kena masuk bawah meja..hahaha..sian dia…

ip adress di betulkan dan taraa…5 biji Pc yg tak boleh digunakan hanya 2 sahaja yang benar2 rosak.selepas kami betulkan…..wah seronok sangat..

kami tak sangka walaupun kami perempuan kami dapat jugak uat kerja ini..yela..tentula ada yg tak percaya kami leh uat networking dan betulkan komputer…

cikgu yang tunggu tu pun seronok sebab komputer dah leh guna…
Photobucket

Advertisements

~* PIKOM PC FAIR *~


PIKOM PC FAIR
DEWAN MAJLIS PEMBANDARAN TAIPING
31 Julai 2009- 2 Ogos 2009

P/s : Jom serbu….

~Berkelah di Ulu Kenas *~

Jom berkelah di ulu Kenas…wah sangat menarik…dah lama tak merasa air sungai…pengalaman yang sangat best untuk di kongsikan…

cuti2 malaysialah katakan….memang ramai…kami memang enjoy…

yelah dulu kecik main ayor skrg besar2 pun nak jugak..

Jom kita tengok gambar-gambarnya…

Jom tengok aksi2 kami semua

Ratu dan Raja Ayor
Sesi Monolog sendirian


wakil2nya adalah:-
JTK Kuala…emi,faizal,wan dego,bawal
JTK LMS… Faiz,Najib,aida,wan perak,esan,liza
JTK Kerian…Juliza
JTK Manjung..Ejam.Mohaz,hairi
JTK Ulu Kinta …Arif,apai,yat,avin
JTK Batang Padang..Manja

dan keluarga masing2..memang sangat meriah…nanti kita kesana lagi ye…huhu

~* Pesta Bowling JTKLMS *~

Pada Sabtu lepas iaitu pada 25.07.2009 telah diadakan Pesta Bowling Juruteknik Komputer Perak Anjuran Juruteknik Komputer larut Matang Dan selama di Kompleks Pembandaran taiping Perak

Perlawanan ini telah berlangsung sekitar jam 2.30 petang dengan 4 kumpulan bertanding iaitu 4 orang setiap kumpulan…

( Ayat Skema ok)…Perlawanan ini telah berlangsung sehingga jam 6.30 petang…memang njoy habis..walau pun emi dan faizal datang kul 4 petang sebb kitaorg sedang mengecat scooter baru emi itu

walau pun kedatangan kami lambat acara tetap berjalan dengan jayanya dan meriah…syokk beb..emi tak main pun sebab tak pandai..hahahaha
yang kelakarnya kami berdua di jemput untuk menyampaikan cenderamata dan hadiah kepada pemain…ceh terasa cam VVIP lak..jangan jeles ye….
Faizal sedang menyampaikan Hadiah kepada pemenang dan pemain terbaik…

sangat seronok dan berpuas hati…lain kali uat lagi ye…jangan lupa jemput Dato` Seri Mohd Faizal dan Datin seri Emi Erdayu lagi ye untuk menyampaikan hadiah..hahahaha…

salam…pepagi ni emi sedikit busy..ceh busy la sangat sebabnya emi kena tolong Pusat Kegiatan Guru Talang..

hari ini telah diadakan khemah membaca dan pemilihan tokoh nilam…so dua hari berturut di sini…

best jugak sebab leh lari dari masalah di sekolah…huhuhu..

rini pagi2 dan terserempak ngan SITI ZURAIDAH itu..memang malang la nasib aku arini…sewey orang kata..hahaha..

ok la chow…busy