Latest Entries »

Give away label from kak zue

dah lama saya duk mimpi2 dapt label sendiri..so jumpa dis giveway..so terasa nk join

kak zue
so ini syarat2 nya yea
  1. Design untuk label (kata nak menang, nak suruh i print apa kalau takde design kan. hehe). tak kisah pun rupa apa, tulisan sahaja pun dah oke, asal korang gembira. Syarat-syarat untuk design label, seperti di bawah yerr:
    • size: 2″ x 0.5″
    • background colour: white @ soft colour
    • maximum 3 line (toksahlah buat karangan kat label tu yerr. =P)

  2. Buat la entri sikit kat blog korang, takyah nak puji, membebel apa pun, just tepek *paste* design korang untuk tatapan umum dengan link ke giveaway nih. =)
  3. Akhir sekali, tulis komen kat bawah dan bagi link korang jugak.
  4. Dah selesai..simple kan? part design jela leceh sikit kot…sorryyyy.

Anyway, this giveaway is open for all. Tarikh tutup: 25 Oktober 2010

dan ini label saya yea

label saya..tapi nk 3 line max..t saya akan bg design lain kalau menang ye kak zue

Photobucket

Advertisements

Jom tengok !!


Jom tengoknya di sini EJDEECRAFT

Photobucket

Bila 2 pengarah bertikam lidah


salam dan salute

baru perasan pasal menda ni..maklumla lama x baca UTUSAN ni..ehe
hari ini tetiba jumpa sal kes ni

nak tergelak pun ada sebb 2 2 pengarah bertikam lidah…malu la…UTUSAN dan UTP… (jgn saman saya yea..ehehhe) ni kes budak2 nakal jea..biasalah dorg pun nk hantr salam aidilfiti jugak..

kalau dh ada kes camni apa kata tahun depan buat ruangan salam aidilfitri untu student di malaysia pulakkan ..ehehehhe

sepatutnya kedua2 pihak harus ambil pendekatan sewajarnya la kan…kalau kes cam ni pihak UTP pun dh mintak maaf so setel la..xyah la nk perli memerli

lagi satu salah jugak yg tukang pilih gambar mana yg layak masuk xuat kerja btol2

KLIK DI SINI untuk berita lanjut…

P/S: masing2 nak menegakkan benang yang basah..malu la kat budak2 yg baca…

Photobucket


salam and salute

rini saja jejak kaki kat umat pakcik dot..kalau buka blog tak pergi umah dia baca apa yg patut mmg xsah..penuh gelak ketawa…pandai pakcik ni manipulasi tajuk kearah kelawakkan..
so bila dah terjah tu TERBUKA la satu tgkap ni mau tak haru nama emi ada lam senarai yg dikehendaki..ketar dh lutut dh mcm penjenayah siber lah pulak rasa
so xnk main aci sorok ngan pakcik ni..nnti bukan apa terlebih popular la keluar muka depan harian metro anda yg dikehendaki macam ISRAEL tu…eh sila isreal…ehe
ini le soklan nye….

1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award….

1. aku rasa dia x beberapa center sgt..kalau tak caya g tgok..uhuhu

2. ada bini yg digelar “My LUV” sayang noe bini dia

3. Despes berjaya walaupun aku syak dia ni despes majalah ujang tu ( Boss 2inggit)


4. cara penulisan ada gaya mcm pelajar U harvard..ekekekke (pakcik ni puji lebih tau)

5. sangat kelakar la pakcik ni……..

ni mmg jawapan bodek sejati tau..sbb takut ancaman beliau

2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby…

1. suka main FB dulu tapi skrg dah jemu


2. suka menjahit..mcm2 dh jahit tpi baju sendiri xpandai buat..tempah kat org lagi…

3. ada seorg jea suami yg comel tu jea… minat sama lak ngan aku bidang pun sama dua2 technician..uhuhu

4. seorang isteri yg tak cukup rajin nk masak..suka paksa suami makan meggie..kejam kan..muhahhaha

5. yang lain apa lagi yea…anak mak kot sbb tiap2 minggu paksa suami balik kg..sian dia drive aku seperti biasa tido..eheheh

3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them…

1. eka:– cikgu sekolah yg kena mengajar di sabah sian dia ..ehee


2. anita:- rakan sejawatan

3. hafiz:- dak kecik yg belajar di U..jgn ikut pakcik dot tau

4. erli:- adik sendiri senang sikit nk paksa dia buat

5. umioni: ummi yg comel pada anak yg bernama oni..ehee

dah ler tu..yg lain kalu berkenan ambik yea

Photobucket

Laksa sebelum berkuah..uhuhu nyummi kan sila telan air liur

sudah ada kuah…kali ini mencuba resepi baru pulak dan ternyata mmg nyummy ( mintak pujian)

Triflle gambar separuh sebabnya yg separuh dah berlubang dek kerana tidak tahan untuk makan..ehe lupa ambik gmbar sebelum so ini lah padahnya
jadi jangan segan2 telan la air liur sebanyak mungkin yea….ehehe
P/s: blog ini sedikit masa lagi akan bertukar menjadi blog chef wan yea…ekekkeke
Photobucket

bila cuti sekolah nak mula ni

lambat lagi ke cuti nak bermula..ish ish nape suka cuti sekolah?..padahal aku tetap kena kerja,..sbb aku bukan cikgu pun yg akan bergembira tiap kali cuti sekolah kan?.

xde la gembira sgt tapi gembira la jugak sbbnya sekolah akan sunyi,pastu aku ingat nk re format semua computer di sekolah ini..kiranya tahun baru semua baru..bio semua gigit jari..kali ni semua aku nk buat administrator..nk lock up semua xleh install apa2 dah baik PC guru atau student..kalau tak setahun 10 kali duk mengadap cuci virus
aduhai dah la guna xreti nk scan dulu segala peranti luo…xpe semangat2 yea..berjuang demi kebaikan bersama
internet pula masalah GITN ni sesuka hati tukar alternate DNS..dah la terkumat kamit kena tukar setiap PC…aduhai….bila xde tenet bising jea semua…
Ya allah KAU makbullah permintaan aku ini, tahun depan hambamu ini mau tukar ke bidang yang berkaitan dengan dirinya..amin
berharap sangat tahun 2011 nnti aku dapat sinar baru,kerja baru dan loan rumah aku diluluskan..nak duk umah baru yeay…alhamdullilah walau gaji cukup2 makan tapi berkat jimat cermat yg kami amalkan kami berjaya dapat apa yg org lain dpt..walau umah tak besar tapi alhamdullilah umah sendiri
amin.ya rabbal alamin

Photobucket

setuju ke tak setuju

ish nk sokong rasa cam nak marah jea x sokong nnti lagi ramai anak tong smpah,anak longkang dan sebagainya

bangga pulak dpat bayi sulung kan…negara mcm sokong pulak remaja hamil luar nikah sbb nntinya remaja ni akan fikir kalau mak bapak dorg xterima dorang ada sekolah yg akan jaga dorang..

baca SINI..

apa la nak jadi ngan dunia sekarang..

P/s: ambil iktibar

Photobucket

semangat blogwalking

hari ini walaupun kesibukkan membelenggu diri.xlepas peluang berblogwalking ke page kawan2 dan sahabat baru..thanks yea sudi jergah di teratak pink kaler saya yg tak seberapa ni..ehe

hari ini mmg penat sgt dengan acara rewang nya..esok dh ada majlis sambutan aidilfitri peringkat sekolah..smpat jugak larikan diri..masuk lab ambik angin air cond yg sejuk…

ok jumpa lagi yea

Photobucket

bila arnab mati

ini berita sangat sedih 2 ekor arnab peliharaan ku telah mati..kena makan dengan kucing..

tak sangka dianya sangkar boleh terbuka..
mood sedih 😦

Photobucket

salam dan selamat malam..entri ini ditulis jam menunjukkan 12.08 pagi…ehe..mata lom mengantuk..aku mmg tak boleh bertukar tempat tido..kalau bertukar mau semalaman aku xboleh lelapkan mata pelik bukan…

tu aku malas pergi kursus..malam pertama kat tempat kursus pasti aku tak boleh tido..dan mulalah aku akan berpeluh sbb aku mmg penakut..ehehee

lari tajuk asal…

sekarang tengah tgok TV..pastu bila tgok cite org putih pasti ada sarikata di bawah bukan?…ehe maka akhir cerita pasti akan ditulis sarikata oleh: sekian dan sekian kan?..

sp dulu dengan bangga dan tanpa rasa sedikit pun bersalah ketika masih mumayis..ehe.kanak2 la kan..aku pasti dengan bangga akan kata..dia tu kalau buat cerita mesti best..merujuk pada penulis sarikata..atau ayat nya mesti berbunyi “patutla citer tu best” si dia ni yg buat..merujuk lagi pada penulis sarikata..

hahaa…sekrg aku faham dah sapa penulis sarikata dan pasti akan aku gelak sorang2..kelakar gila..uhuhu..kalau la sapa yg masih igt pasti akan gelakkan aku..ekekek

Photobucket