Archive for October, 2010


Yeay Nuff dh meningkat

klik gambar untuk tumbesaran

salam and salute
tgok minggu ni dapat 2 buffered dari nuffnang…thanks sapa yg sudi klik..
peningkatan pun memberansangkan..
sikit jea lagi nak dpat payment..biar lambat asal cara tu halal
ni dpt cepat dri paksa org suh klik xbest la kan..ehe
ok la tu jea nk cite thanks nuff
Advertisements

Happy besday dak Ayien

Teka mana ayien?

Selamat hari jadi dak comot ayien..moga panjang umur dan di murahkan rezeki…..

rentetan cite ayien n me…(siapakah ayien)…eheehee
ayien ni aku kenal tyme dipoliteknik lagi…tapi bukan sama kos and tentula bukan sekelas dia kejuruteraan komputer aku?..kejuruteraan elektronik
just kenal gitu-gitu jea..
tak la rapat sangat..kenal pun sebab dia ni masuk wataniah dan kenal ngan my classmate ila..
sejak haritu just tegur2 dan ianya berlalu macam tu saja
aku pun hampir dah lupa sejak bila kitaorg rapat
dan yang pasti kitaorg sangat akrab sejak dah sem akhir sem 6..sebab kitaorg duduk umah sewa dekat2…dia duk dihujung sana sebelah umah Aca septriasa dan irwan syah..ehehehe..gelaran saja dan aku sebelah umah pakcik gatal yg main lempar2 surat nak berkenalan dengan kami..haha sangat lucu…
selalau kitaorg pergi mandi sungai samak,sungai bil dan sebagainya..uhuhuu…memori masa pengajian memang terbaik lah…
dan bila tamat jea pengajian hubungan yang terjalin makin akrab…sangat akrab….
dan hari ini adalah hari jadi dia.. dan review ini khas untuk beliau yang sangat aku sayangi
yien,
walaupun aku dah berkhawin ko masih bujang (xlama lagi xbujang dah) aku tetap sayang ko yea..
aku harap hubungan persahabatan yang terjalin ni akan terus berkekalan…ko lah kawan suka duka aku..nnti kalau pezal marah2 aku and kitaorg gaduh aku tentu akan cari ko kan..ehe

dan yang penting aku x sabar nk jumpa ko kat melaka nanti..ehe dan PD..t kita sembang puas2 smpai malam..

Happy besday dear…

Photobucket

Thanks kak liya lagi..ehehe

semalam requestkan nk jadikan kita nya code pendek..perasaan tak tutorial sorokkan shoutbox tu terlalu panjang..emi tgok pun rungsing..so apa la request la menda baik ni dari kak liya comel itu..sepantas kilat dia buatkan..ehehe

Gambar sebelum
so hari ini emi lak akan panjangkan ilmu ini pada anda semua… so marilah kita jadikan page anda kelihatan pendek dengan scroll ini..ehee

Gambar selepas
COPY ini
SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA
DAN akan terhasil lah begini

SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA


ejaslah ketinggian dan kelebaran yang sesuai…sekian sharing is caring

Buat Label

LABEL 1

LABEL 2


thanks to kak jihan coz sudi menyuruh emi membuat label untuk beliau..hakikatnya mmg hancur sbb xpandai sgt…ehee

mula2 kata nk kaler purple atau biru…
bila emi buat 2 2 then suh dia pilih mana d best
nak 2 2 lak..ekekke….
ish ish
ok daaa

tutorial kali ini di ambil dari blog Kak liya

kak liya thanks tutorial tu tau..so apa lagi jom la share kan benda baik..bak kata kak liya jugak untuk rujukkan masa hadapan..eheheh
so let check it out
copy code HTML ni yea..jgn tertinggal walau satu baris..ehe nnti xjadik

#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}

function showHideGB(){
var gb = document.getElementById(“gb”);
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById(“gb”);
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + “px”;
if(x0!=xf){setTimeout(“moveGB(“+x+”, “+xf+”)”, 10);}
}
MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI
[close]
var gb = document.getElementById(“gb”);
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + “px”;

dah siap COPY, klik DASHBOARD ambik DESIGN then ambik ADD GADGET dan seterusnya cari HTML /JAVA SCRIPT then PASTE code yang anda COPY tadi
sebelum Save MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI hendaklah di masukkan code shoutbox anda dan URL diatas yg di HIGHLIGHT itu digantikan dengan gambar kesukaan anda
PREVIEW terlebih dahulu dah jadi baru Save dan removekan yg lama…tadaaaa dah siap…

kenapalah diberi ujian ini


salam and salute (skeping london yea heheh)

Ya Allah Ya rabbi
xtahu nk ckp tapi sedih,segan dan malu
senyum itu enawar duka lara
bila dengar berita ini mampu lagi beri senyuman
tapi hakikatnya saya pedih di hujung hati
hanya ALLAH jea yg tahu
kenapa?
sebab saya terlalu sedih…
kenapa DIA pilih saya?..
aduhai..
kenapa saya merungut
sebab saya rasa macam tak adil
jahat kan saya ini?
tak bersyukur lepas tu mengeluh..
owh saya mmg teruk
sekian…
luahan hati 25 oktober ini….
p/s: dalam kekecewaan ini ,ada juga rasa suka sbb hari ini suami saya pulang…
rindu sangat… sangat gatal bukan..ekekek *wink *wink

Kalau Cinta

kalau datang Mood jiwang geli…ekekeke…so layan


Di lubuk hatiku

Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu

Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau

Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Kau ku perlu
Kau jiwaku
Kau cintaku
Kau ku rindu
Kaulah ratu


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Photobucket

Give away label from kak zue

dah lama saya duk mimpi2 dapt label sendiri..so jumpa dis giveway..so terasa nk join

kak zue
so ini syarat2 nya yea
  1. Design untuk label (kata nak menang, nak suruh i print apa kalau takde design kan. hehe). tak kisah pun rupa apa, tulisan sahaja pun dah oke, asal korang gembira. Syarat-syarat untuk design label, seperti di bawah yerr:
    • size: 2″ x 0.5″
    • background colour: white @ soft colour
    • maximum 3 line (toksahlah buat karangan kat label tu yerr. =P)

  2. Buat la entri sikit kat blog korang, takyah nak puji, membebel apa pun, just tepek *paste* design korang untuk tatapan umum dengan link ke giveaway nih. =)
  3. Akhir sekali, tulis komen kat bawah dan bagi link korang jugak.
  4. Dah selesai..simple kan? part design jela leceh sikit kot…sorryyyy.

Anyway, this giveaway is open for all. Tarikh tutup: 25 Oktober 2010

dan ini label saya yea

label saya..tapi nk 3 line max..t saya akan bg design lain kalau menang ye kak zue

Photobucket

Jom tengok !!


Jom tengoknya di sini EJDEECRAFT

Photobucket

Bila 2 pengarah bertikam lidah


salam dan salute

baru perasan pasal menda ni..maklumla lama x baca UTUSAN ni..ehe
hari ini tetiba jumpa sal kes ni

nak tergelak pun ada sebb 2 2 pengarah bertikam lidah…malu la…UTUSAN dan UTP… (jgn saman saya yea..ehehhe) ni kes budak2 nakal jea..biasalah dorg pun nk hantr salam aidilfiti jugak..

kalau dh ada kes camni apa kata tahun depan buat ruangan salam aidilfitri untu student di malaysia pulakkan ..ehehehhe

sepatutnya kedua2 pihak harus ambil pendekatan sewajarnya la kan…kalau kes cam ni pihak UTP pun dh mintak maaf so setel la..xyah la nk perli memerli

lagi satu salah jugak yg tukang pilih gambar mana yg layak masuk xuat kerja btol2

KLIK DI SINI untuk berita lanjut…

P/S: masing2 nak menegakkan benang yang basah..malu la kat budak2 yg baca…

Photobucket