Archive for July, 2010


Label

budak keras tangan memang cengini…ehe..
ops…salam jumaat
lama tak update blog kan??…ermss
kursus HRMIS lagi..ni baru balik..
hari ini just update ini..taknk nmpak lenggang sangat..isnin dah masuk bulan baru..ehehe..entri kejam!!

P/s: bangga paling banyak key in HRMIS…Paling cepat siap Key In dan Paling cepat extract file..

Photobucket

Advertisements

salam,

dah macam2 hal pelik aku makan yea..eheh ada tak macam bizare food at channet 703 tu?…yg tu lagi ngarut kot makan kumbang bagai..uhuhu

sebelum ni aku makan kerabu buah beka…memang terbaek…sekali sekala balik kampung menu yg sebegini la menjadi idaman kalbu…uh..sambil tulis sambil telan air liur laju2..uhuhuhu..bayangkan bnyaknya air liur sedang merembis keluar…uhuhu

hari ini ada kenduri sambut puasa dan kenduri merasa gaji pertama adik aku…uhuhu..so dia dah nazar 1st gaji nk buat kenduri,haari ini dah terlaksana..gambar tak snap sebab sebuk didapur..ceeewah…weeeiii

MENU:- Pulut,rendang Ayam,ikan masin goreng,ulaman rebus,tempoyak dan kari ikan masin jugakkk..Terbaek sampai tak cukup…dan pencuci mulut adalah buah tembikai..

so my Makcik buat kerabu kulit dia…uhuhu,…korek2 ngan sudu kasi nipis dan masukkan bawang dan cili padi..perghhh terangkat…kamu pernah makan?….

mmg mudah sgt cara penyediaannya…uhuhuhu..

P/s: dah macam orang OA dah..mkn macam2..ehe

Photobucket

Hasilnya

berita gumbira datang bukan sekali tapi dua kali..omputeh ckp twice…uhuhu…

1. hari ini balik awal..half day..nk lek kg…
2. dan NUFF pun makin memberangsangkan walau tak sehebat yg lain..tpi tetap bangga

TAPI

ada juga berita duka

1. 3 hari 2 malam tanpa encik suami…rindu dia dah..asal la dia nk main sukan PSSKPP tue

P/s: mendung tak semestinya hujan …apa kaitan entah..ehehe

Photobucket

Motif Gambo?…nak tunjuk SEK Temin tu?…ceh…

salam..maap tak hapdet dah seminggu rasanya…emi ngah kursus.uhuhu HRMIS…
adoi banyak btol..dan sangat letih mujur enjoy jea sepanjang kursus tu…

dapat kawan2 yg suka bercerita dan mengusik so jadi hapenning sebbnya nak setel kan hampir 2000 kakitngn pendidikan daerah kuale…leh pecah kepala.

dengan buku servis nya tak lengkap.mcm2 hal…adoi..otak krem tahu…uhuhu

Motip gambo ni?…aku pun tak tahu si arip ni konon nk cari angel terbaek tgkp gambo kueh ni di buat prop…ceh…tahu la aku kuat mkn…yehaaaaaaaa

ok itu jea takat ni.t smbung next week…daa

Photobucket

TAG Bag…

dapat tag ni dari cik mawar berduri…so harus menjawab di situ..amanah kan..eheh

* ANDA PERLU BUAT / ADA *

1. copy n paste batch mark BAG TAGS kat atas tu pada entry anda.

Done!

2. Mana bag yang sedang anda guna sekarang ?

ni ha sebesar ownernya..ekekke

3. Kenapa sy suke bag ni ?

sebab dia besar boleh letak kunci,beg,kamera hp.masukkan buku nota dan sebagainya…beli barang yg plastik kecik2 pun sumbat lam ni..ni la beg g kerja,g pasar,g tgok wyg,g supermarket…beg serbaguna

4. Pic anda dan bag tu ?

belakang tu sampel kerepek raya..meh la order..ehe

5. pengalaman dengan bag tu ?

pengalaman?..xada kot…tapi tula kot pengalaman bawak kemana2

6. kenapa anda rasa perempuan perlu bawak bag kemana – mana ?

lambang seorang wanita…tapi ada jea pompuan takde handbag tapi dia bawak beg sekolah..ehe..senang nk bawak ehem2…tambah time datang bulan…ehehehe


7. pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan ?

maybe dia sayang awek dia kot..tapi dulu time bercinta tak pulak aku suruh husband bawak handbag..kawen pun sama…sian dia…malu


8. cara kreatif utk elak beg anda diragut ?

kalau jalan di tempat umum…saya akan peluk kuat2 dan letak di hadapan…uhuhu…kalau jalan kaki pastikan beg di sebelah lain..jln lawan arus yea..harus

9. bag atau kasut ? mana satu anda pilih ?

dua-dua aku pilih…sebabnya aku tak kisah..selagi beg tak putus atau koyak,kasut tak putus atau rosak selagi tu setia…uhuhuhu..memang tak bergaya langsung..tu la kasut g kerja,g jln,g memancing..hehehe..pakai selipar getah jea..simple kan..selekeh!!


10. TAG 5 orang kawan anda yang anda nak tau ttg begnye!

sape eh:
1. kak nida
2. tedi
3. eka
4. ch@
5. cik miminn

p/s: jawab yea nk tengok beg korg…uhuhuhu

Photobucket

klik untuk tumbesaran

ini adalah satu software untuk mem”blogwalking” kawan2 blog….harus di cuba sebab ia sangat mesra pengguna…ehee

so maklumat lanjut boleh dapat di SINI yea

Photobucket

salam
emi masuk peraduan..ehehe..so marilah bergotong royong mengundi..tekan di SINI…
mudah sahaja hanya KLIK “LIKE”…
P/s: hope menang..yeay

Photobucket

salam pagi jumaat

hari ini saya terpanggil memberi sedikit nasihat…ehe..cam ustazah tak?…bila jumaat jadi baikla kan…uhuhuhu…hari lain baik jugak..tapi jumaat lebih baik…mood pun tERbaik sebb esok lusa cuti..yehaaa

opss melalut pulak…ok lah saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda sekalian wahai pembaca blog si cantik manis,bulat comei ini..wohaaaa..puji sendiri..

ok sedarkah kita gelaran masa bercinta..hingga membawa ke alam rumah tangga boleh menyebabkan kita berdosa besar?…gelaran bagimana?

1. Papa & Mama
2. Ayah & Ibu
3. Walid dan Umi

dan sebagainya merujuk kepada panggilan ibu dan ayah kita

bila kita dah kawin misalan saya memanggil suami saya …papa jom tido….dan suami pulak kata jom mama kita tido..contoh sehaja…tapi kita sebenarnya seolah2 bagi si isteri tidur bersama ayah kandung nya dan si suami tidur dengan ibu kandungnya sendiri

ini lah dosa yang kita tak sedar…

oleh yang demikian panggilah pangilan suami isteri itu dengan sebaik2 panggilan…seperti suami memanggil wahai isteriku…ya humairah (si pipi merah)…sayang,ayang atau sebagainya yg memuji…tak salah lebih lagi romantik dan mebahagia umah tangga

dan isteri memangil abang,sayang…

ok sekian wallahualam

P/s: sib aku panggil suami ku abang…ehee..sayang…

EDIT: 11.54…. leh rujuk di SINI..hasil kongsian rakan FB…

Photobucket

Tak pasti tutorial ni pernah dibuat sebelum ini atau belum…atas permintaan saudari ch@

so tutorial ni emi ambik dari along arman juga sebelum ni…crdt to her

so meh emi kongsi kan ngan anda semua yea…


mula2 edit image yang anda suka…kalau taknk buh gambar letak jea la warna…

then upload image anda di image shake atau photobucket…ikut pilihan sendiri..jgn lupa copy link tue ya

selepas itu ikut step ini

1. open blogger
2. pergi ke design (dulu layout)
3. edit HTML
4. tanda tick pada expand widget templates
5. tekan CTRL+ F (kat bawah akan keluar kekotak Find
6. taip post h3
7. cari seperti gambar dibawah

8. Kalau dah ada background gantikan URL background pilihan anda sebelum itu

9. nak tukar kaler tulisan pilih kaler pilihan anda dan tukar di colour:# tu

10 kalau nak tukar font
11.font-family ;( tukar dengan font pilihan)
12.saiz jugak begitu

p/s: URL dalam bulatan merah ditukar dengan URL anda sendiri yea

dan sebelum tekan save sila preview terlebih dahulu untuk mengelakkan sebarang kemungkinan…sekian
Photobucket

salam

dulu saya selalu cakap…kenapa orang sombong eh?..kalau turun emas seketul saya pun nak sombong..sekali jeling sekali turun seketul..wah dah lama MR Trumph kalah dengan kekayaan saya..itu dulu

sekarang bila di sini saya kadang kala pun sombong..ehe bukan apa saya kadang2 meluat dengan setence orang..jadi saya takkan senyum atau pandang..jalan melulu terus…uhuhu..

tu la kan..kekadang sifat tak elok kena batang idung sendiri….uhuhu..ntahla nak baiki di sini tapi tak boleh

P/s: kadang2 ramah tak bertempat…janggal bila org bersembang kita uat dunno..kesian pun ada…ehe…

Photobucket