Latest Entries »

salam and salute
ok rini cikgu emi nak ajo sikit camner nak buat blockquote ada background kaler2..ehe
seperti ini

” saya suka kamu sangat-sangat”

ok mula-mula seperti biasa lah

1. dashboard- design- edit HTML
2. tekan ctrl+F dan cari code ini

.post blockquote {
margin:1em 20px;
}

3. Lepas tu korunk pastekan coded ni pula

.post blockquote {
background: #FFCC99;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}

4. save dan

5. buka new post try masukkan entri baru dan highlight semua the tekan simbol di bawah ini..

ok last sekali korang leh la ubah ikut kesukaan korunk misalnya
code caler #FFCC99 korunk leh ubah ke LINK NI
garisan border yg
solid _____________
dotted ……………………………………
dashed ———————-
p/s ikut suka anda la yea..
thanks to liyanaa.com
Advertisements


kerja ini ditag oleh sapa lagi kalau bukan en dot tu [Sambil muncungkan mulut sedepa]uhuhu..bila baca bab tag ni mesti doa jangan la di beri tugasan tahap Universiti Havard ..saya ni SPM pun cukup2 makan jea..dah la main letak arahan dalam bahasa inggeris..bahasa Urdu tahu la saya ni..alahai…


sib pakcik ni baik hati dah google translate siap..kalau x jenuh jugak nak kena buka link cit-cat nak translate arahan ni…

ok ni arahan saya dah tukau caler xnak sama ngan pakcik..[hakikat copy paste,sama seperti tajuk blog jugak ]


Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 10 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha

Fakta Kelahiran dan keturunan

1. keturunan adam dan hawa..tentulah kan…
2. Mak orang perak ayah orang melaka dan saya tentu bukan orang2 yea..itu fakta jugak
3. lahir di perak dan dibesarkan diperak kawin pun orang perak dan menetap di perak..[anak jati perak tapi tetap sokong kelantan dalam bola sepak piala malaysia…]
4. Anak ke 6 dari 9 beradik ..walau saya lebih besar dari kakak saya tetap adik [fakta yang xleh disangkal]
5. ada 2 abang 3 kakak dan 2 adik lelaki dan 1 adik perempuan [cukup sempurna xperlu lagi adik2 angkat dan abang2 angkat zaman sekolah dulu..eiiiiwwww geli]

Fakta isteri

6. isteri yang kadang2 jea masak untuk suami [suamiku harus meraung]
7. isteri yang rajin menanam bunga..buktinya umah kami di dalam taman..uhuhu
8. isteri yang kadang2 suka mengusik sang suami [ haruslah sebab dia bongsu,]
9. isteri yang suka menjahit barang kraf dan si suami di paksa membeli barang tersebut
10. isteri yang …..[berapa banyak isteri yang daaaa]

Fakta Pendidikan

11. tak pernah tadika jugak macam pakcik..puas tanya mak kenapa saya je sorang dia xanto g tadika..tapi tetap jawapan yang sama [ xyah g tadika umur 6 tahun dah pandai baca surat khabar kang anto budak lain kecewa sebab dapt no 1 sokmo ] adakah itu perli atau fakta?
12. masuk tingkatan 1 RKA...[ rancangan khas Agama] even skrg dah lupa apa itu bola dalam bahasa Arab [ ini bukan fakta,auta]
13. Tingkatan 4 tukau lagi aliran ke sekolah teknik pulak [ sangat lari aliran susah tol nk kejar time ni]
14. Sempat masuk tingkatan 6 rendah jea aliran sastera pulak [bape banyak aliran aku dah belajar]
15. sambung diploma di politeknik [ aliran sejajar pulak..eh silap kejuteraan laaa]

Fakta percintaan

16. mula bercinta dengan sepupu sepapat sebab selalu main masak2 ,main kawin2…ehehe…uat pondok2
17. sekarang cinta hati adalah encik suami seorang jea…[ sumpah xtipu ni]

Fakta Sekarang

18. Seorang pekerja gomen dengan gaji xikiut kelayakkan sewajarnya…ehe [ alhamdullilah syukur]
19. menjahit ikut mood..kang kal
au mood xbaik hasilnya harus la senget benget
20. ada 1 jea mesin jahit jenama SINGER dan sedang memujuk encik suami untuk beli mesin jahit tepi
21. Suka pergi makan angin tapi encik suami tidak [uwaaaaaaa,camner nak pujuk ni]
22. Selalu guna ayat ” lama kita tak tengok wayang kan,kerusi penggung wayang pun dah xtahu camner bentuk nya kan kan ” [pujukkan maut untuk dapat tengok muvie]
23. Selalu masak time btol2 rajin sahaja [jangan tiru aksi ini]
24. paksa suami balik kampung tiap-tiap minggu [guling2 kalau xdpat balik]
25. berusaha lari dari bertutur bahasa kuala kangsar sebab bahasa gerik lagi sedap [ nak tahu macamana sila rujuk cikgu bahasa anda ]

yeay berjaya lagi potong pakcik…ehee..full mark ni

1. erlizawani
2. bella
3. teddy
4. anita
5. ika
6. rose
7. shoe
8. Mar
9. kak liya
10. cha

berjaya menge “tag” 10 orang jugak..uhuhu..semua perempuan adakah diskriminasi?..no lah

kenangan itu

salam and salute

video ni adalah bingkisan terbaik untu semua kenangan antara kami semua..love u all lah…

Yeay Nuff dh meningkat

klik gambar untuk tumbesaran

salam and salute
tgok minggu ni dapat 2 buffered dari nuffnang…thanks sapa yg sudi klik..
peningkatan pun memberansangkan..
sikit jea lagi nak dpat payment..biar lambat asal cara tu halal
ni dpt cepat dri paksa org suh klik xbest la kan..ehe
ok la tu jea nk cite thanks nuff

Happy besday dak Ayien

Teka mana ayien?

Selamat hari jadi dak comot ayien..moga panjang umur dan di murahkan rezeki…..

rentetan cite ayien n me…(siapakah ayien)…eheehee
ayien ni aku kenal tyme dipoliteknik lagi…tapi bukan sama kos and tentula bukan sekelas dia kejuruteraan komputer aku?..kejuruteraan elektronik
just kenal gitu-gitu jea..
tak la rapat sangat..kenal pun sebab dia ni masuk wataniah dan kenal ngan my classmate ila..
sejak haritu just tegur2 dan ianya berlalu macam tu saja
aku pun hampir dah lupa sejak bila kitaorg rapat
dan yang pasti kitaorg sangat akrab sejak dah sem akhir sem 6..sebab kitaorg duduk umah sewa dekat2…dia duk dihujung sana sebelah umah Aca septriasa dan irwan syah..ehehehe..gelaran saja dan aku sebelah umah pakcik gatal yg main lempar2 surat nak berkenalan dengan kami..haha sangat lucu…
selalau kitaorg pergi mandi sungai samak,sungai bil dan sebagainya..uhuhuu…memori masa pengajian memang terbaik lah…
dan bila tamat jea pengajian hubungan yang terjalin makin akrab…sangat akrab….
dan hari ini adalah hari jadi dia.. dan review ini khas untuk beliau yang sangat aku sayangi
yien,
walaupun aku dah berkhawin ko masih bujang (xlama lagi xbujang dah) aku tetap sayang ko yea..
aku harap hubungan persahabatan yang terjalin ni akan terus berkekalan…ko lah kawan suka duka aku..nnti kalau pezal marah2 aku and kitaorg gaduh aku tentu akan cari ko kan..ehe

dan yang penting aku x sabar nk jumpa ko kat melaka nanti..ehe dan PD..t kita sembang puas2 smpai malam..

Happy besday dear…

Photobucket

Thanks kak liya lagi..ehehe

semalam requestkan nk jadikan kita nya code pendek..perasaan tak tutorial sorokkan shoutbox tu terlalu panjang..emi tgok pun rungsing..so apa la request la menda baik ni dari kak liya comel itu..sepantas kilat dia buatkan..ehehe

Gambar sebelum
so hari ini emi lak akan panjangkan ilmu ini pada anda semua… so marilah kita jadikan page anda kelihatan pendek dengan scroll ini..ehee

Gambar selepas
COPY ini
SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA
DAN akan terhasil lah begini

SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA


ejaslah ketinggian dan kelebaran yang sesuai…sekian sharing is caring

Buat Label

LABEL 1

LABEL 2


thanks to kak jihan coz sudi menyuruh emi membuat label untuk beliau..hakikatnya mmg hancur sbb xpandai sgt…ehee

mula2 kata nk kaler purple atau biru…
bila emi buat 2 2 then suh dia pilih mana d best
nak 2 2 lak..ekekke….
ish ish
ok daaa

tutorial kali ini di ambil dari blog Kak liya

kak liya thanks tutorial tu tau..so apa lagi jom la share kan benda baik..bak kata kak liya jugak untuk rujukkan masa hadapan..eheheh
so let check it out
copy code HTML ni yea..jgn tertinggal walau satu baris..ehe nnti xjadik

#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}

function showHideGB(){
var gb = document.getElementById(“gb”);
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById(“gb”);
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + “px”;
if(x0!=xf){setTimeout(“moveGB(“+x+”, “+xf+”)”, 10);}
}
MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI
[close]
var gb = document.getElementById(“gb”);
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + “px”;

dah siap COPY, klik DASHBOARD ambik DESIGN then ambik ADD GADGET dan seterusnya cari HTML /JAVA SCRIPT then PASTE code yang anda COPY tadi
sebelum Save MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI hendaklah di masukkan code shoutbox anda dan URL diatas yg di HIGHLIGHT itu digantikan dengan gambar kesukaan anda
PREVIEW terlebih dahulu dah jadi baru Save dan removekan yg lama…tadaaaa dah siap…

kenapalah diberi ujian ini


salam and salute (skeping london yea heheh)

Ya Allah Ya rabbi
xtahu nk ckp tapi sedih,segan dan malu
senyum itu enawar duka lara
bila dengar berita ini mampu lagi beri senyuman
tapi hakikatnya saya pedih di hujung hati
hanya ALLAH jea yg tahu
kenapa?
sebab saya terlalu sedih…
kenapa DIA pilih saya?..
aduhai..
kenapa saya merungut
sebab saya rasa macam tak adil
jahat kan saya ini?
tak bersyukur lepas tu mengeluh..
owh saya mmg teruk
sekian…
luahan hati 25 oktober ini….
p/s: dalam kekecewaan ini ,ada juga rasa suka sbb hari ini suami saya pulang…
rindu sangat… sangat gatal bukan..ekekek *wink *wink

Kalau Cinta

kalau datang Mood jiwang geli…ekekeke…so layan


Di lubuk hatiku

Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu

Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau

Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Kau ku perlu
Kau jiwaku
Kau cintaku
Kau ku rindu
Kaulah ratu


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Photobucket